Chaufför | En perfekt plattform för dig som Chaufför Online – Förartjänst.se

Förartjänst är det självklara valet för dig som söker efter jobb inom transport. Om du är chaufför och intresserad av nya tjänster så är detta ett enkelt sätt att hålla sig uppdaterad och även den plats där ditt nästa jobb kan finnas.

Chaufför

Som chaufför är det viktigt att vara synlig för åkerier och att finnas tillgänglig när åkerier söker personal. Därför är det perfekt att vara registrerad chaufför på Förartjänst då du både kan söka jobb via ett knapptryck men också kan bli uppsökt av åkerier som finner din profil intressant.

Att tänka på som chaufför

Åkerier söker kontinuerligt efter personal i takt med att de växer eller pga naturlig personalomsättning (att folk går i pension eller helt enkelt säger upp sig efter ett visst antal års anställning för att testa nytt). För dig som chaufför finns det dock fortfarande vissa utmaningar då man helt enkelt inte bara får jobb trots att åkerier behöver personal. Lastbilar är dyra fordon och fel person på fel plats blir ofta mycket kostsamt. Därför måste du sälja in dig själv till åkerierna. Det gäller både att förklara att du har relevant erfarenhet, att du kommer att kunna klara arbetsuppgifterna men också att visa att du fungerar på arbetsplatsen med kollegor och chef.

Hur söker man jobb som chaufför?

På Förartjänst.se kan du registrera dig som chaufför och publicera en profil. Du har då möjlighet att söka alla de jobb som finns lediga på hemsidan med ett knapptryck. När du söker ett jobb så skriver du ett kort meddelande till åkeriet men din profil skickas med detta meddelande. Åkeriet får då ansökningar från en chaufför. Kan klicka på profilen som är kopplad till en chaufför och får då information där de kan avgöra om det är intressant att gå vidare.

Bli hittad som chaufför på Förartjänst.se

På Förartjänst så kan du utöver att söka jobb även bli uppsökt. Alla åkerier har möjlighet att publicera annonser som då upptäcks av dig som chaufför. Men de kan även gå in under en flik som kallas chaufför och söka direkt på alla de som valt att publicera sin profil. Om de hittar en chaufför som väcker deras uppmärksamhet så kan de välja att begära uppgifter om en chaufför. Då får de tillgång till telefonnummer och andra uppgifter. Som chaufför ställer du in hur du delar dina uppgifter. Antingen direkt till alla de åkerier som är intresserade eller så kan du välja vilka åkerier som ska få dina kontaktuppgifter.

Hur ska man utforma sitt personliga brev

Ditt personliga brev är den viktigaste delen av din profil. Här skriver du varför just du passar som chaufför och vad dina styrkor är. Det viktiga för dig är att fånga åkeriets uppmärksamhet. Skriv därför om dina erfarenheter så tidigt som möjligt. Börja helst med detta. Har du jobbat som chaufför tidigare är det ett stort plus och något du vill ta upp direkt. Därefter kan du beskriva dig själv som person och vad du som chaufför kan erbjuda åkeriet.

Finns det många jobb som chaufför idag?

Att jobba som chaufför är ett viktigt arbete. Utan lastbilar stannar sverige och utan en chaufför så rullar inte lastbilen. Det sägs att det behövs 10 000 chaufförer inom de närmsta åren. På Förartjänst så får vi kontinuerligt in nya åkerier och framförallt publicerar vi många jobb i veckan där företag är på jakt efter en ny chaufför.

Varför ska man söka jobb via Förartjänst.se?

För oss på Förartjänst är du som chaufför en väldigt viktig del. Vi håller på att bygga Sveriges största plattform för arbete inom transport och du är en väldigt viktig pusselbit. Utan dig så skapar vi inget intresse för åkerierna. Vi bygger på en god spiral. Fler åkerier ger fler annonser ger fler chaufförer. Precis som att fler chaufförer ger intresse för fler åkerier. När du är registrerad så har du direkt tillgång till alla de annonser som publiceras.

Vi hoppas att d hittar värde på plattformen och att du även hittar dina framtida arbetsgivare. Vi arbetar kontinuerligt med att uppdatera hemsidan och att skapa mer värde för dig och företagen som använder hemsidan. Vi delar mycket via sociala medier och hoppas att du hjälper oss både med att ansöka till de tjänster som väcker intresse hos dig men också delar andra annonser till dina vänner så att alla får chans att hitta sitt framtida drömjobb.

Vi tror att Förartjänst.se kommer vara den naturliga platsen för dig inom transport och att detta blir en plats dit du vänder dig när du känner att det är dags att gå till nästa utmaning i din karriär inom transport. Förartjänst.se grundades i maj 2020 men hemsidan publicerades i september 2020. Sedan dess har vi vuxit och vi är extremt tacksamma över alla våra användare. Det är ni som skapar värdet på vår plattform. Vi har sedan starten hjälpt många åkerier att hitta personal och vi tycker att det är fantastiskt att det finns lastbilar runt om i Sverige som just nu rullar tack vare att företag och personal hittat varandra på Förartjänst.

Tipsa dina vänner

Tänk på att dela information om Förartjänst till dina vänner. Ju fler vi är desto bättre blir plattformen. Tvärt emot vad man kanske kan tro så ökar inte konkurrensen bara för att dina vänner också söker jobb på hemsidan. Ju fler vi är ju fler åkerier ansluter sig. Så vi får istället fler jobb att söka vilket är det som skapar värde för dig. Dela därför gärna!